"Vanaf 2 april 2019 zijn wij rechtstreeks telefonisch bereikbaar  tussen 9.00 en 14.00 uur om een afspraak in te plannen of vragen te beantwoorden.

Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk een mail te sturen naar praktijkvoorosteopathiebavel@gmail.com of via deze website."

*****Update maandag 11 mei !*****

Goed nieuws! We mogen weer voorzichtig aan de slag!
Wel moeten we een grondige screening toepassen voor we een afspraak kunnen inplannen.
Bent u verkouden, heeft u keelpijn ,koorts, of andere symptomen die zouden kunnen duiden op een Corona-infectie, of heeft u een huisgenoot die deze klachten heeft, dan kunnen we geen afspraak maken.
Ook als u contact heeft gehad met iemand die verdacht wordt van Corona moeten we de afspraak uitstellen.
Tevens zijn er een aantal praktische zaken anders georganiseerd dan u gewend was. Zo zullen wij bijvoorbeeld met mondmaskers werken en vragen we u om een grote badhanddoek mee te nemen naar de praktijk.

Hier kunt u meer informatie vinden over de extra maatregelen die we nu nemen om verantwoord te kunnen werken.

U kunt bellen of mailen voor een afspraak, waarna we de screening zullen toepassen. Alle patiënten die afgelopen 8 weken een afspraak hadden staan worden de komende tijd door ons benaderd om indien gewenst een nieuwe afspraak in te plannen.

Met vriendelijke groet,

Team osteopaten Bavel.

 

Osteopathie is een manuele behandelwijze welke uitgaat van het principe dat alles in het lichaam een bepaalde beweeglijkheid heeft, spieren, gewrichten, wervels, de schedel, en ook al het bindweefsel rondom de ingewanden.

Door allerlei omstandigheden zoals doorgemaakte operaties, overbelasting, blessures, ongelukken of langdurige stress kunnen in deze beweeglijkheid verstoringen ontstaan. Deze verstoringen worden soms blokkades genoemd.    

De verstoringen in beweeglijkheid kunnen allerlei klachten veroorzaken zoals bijvoorbeeld pijn, stijfheid, zwelling of ontsteking van een bepaalde regio van het lichaam. Maar ook meer algemene klachten als vermoeidheid of slechte spijsvertering kunnen optreden als gevolg van deze blokkades.  

Een osteopaat is opgeleid om het lichaam te onderzoeken op dit bewegingsverlies, en daarna dit verlies aan beweeglijkheid op te heffen door mobiliserende handgrepen uit te voeren.

Zo zoekt de osteopathie naar een langdurige en blijvende oplossing voor uw klachten.

Belangrijk hierbij is de holistische visie op het lichaam. Het lichaam wordt gezien als een eenheid waarin alle structuren met elkaar verbonden zijn. Dus alle weefsels in het lichaam zijn belangrijk en kunnen een rol spelen in uw klachten, ook al bevinden deze weefsels zich niet waar de pijn of klacht zich bevindt.

Osteopathie is een veilige behandelmethode, gebaseerd op principes uit embryologie, fysiologie, anatomie en neurologie.

 

Waar komt de osteopathie vandaan?             

De osteopathie vindt zijn oorsprong in de vorige eeuw en is ontwikkeld door de Amerikaanse arts Andrew Taylor Still (1828-1917).  

Hij stichtte in 1891 in Kirksville the American School of Osteopathy en legde daarmee het fundament voor de moderne manuele geneeswijzen.

 

 

 startpagina


Praktijk voor Osteopathie

Ambachtsweg 10

4854 MK Bavel

tel 0161 433848

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bel ons nu


Copyright © 2020